Tasos

10+ Dana, 7- 10 Dana
TYPOLOGIES
DIFFICULTY

MIN. AGE

Ostrvo Tasos

Istorija ostrva doseže daleko do perioda Feničana pre nove ere. Tokom svih narednih epoha su ga osvajali mnogi narodi i vojske kako zbog njegovog geografskog položaja pogodnog za trgovinu, tako iz zbog prirodnih resursa, prvenstveno zbog velike koncentracije rudnika zlata. Danas je jedno od razvijenijih grčkih ostrva, deveto po veličini, na kom dominira turizam, proizvodnja vina, maslinovog ulja, ribarstvo.

Najpoznatija turistička letovališta su Limenas, Limenarija, Potos i iz godine u godinu uspešno privlače sve veći broj turista.

Tasos

Limenas je odlična baza za sve koji žele odmor uz razvijene turističke sadržaje koji ovo nekada malo mesto čine u pravi gradić uvek aktivan i pun života. Limenas je mesto u kom dominira očuvan tradicionalni duh sa primesom urbanog. Tu ćete sresti nasmejane meštane, uživati u ukusima lokalne kuhinje, veoma lako pristići do nekih od najlepših plaža čitavog ostrva. Limenas je smešten, kako je već pomenuto, na samom severu ostrva i predstavlja glavni lučki grad i konekciju ostrva sa kontinentalnim delom Grčke. Po ulasku u grad očaraće vas prizor i kombinacija tradicionalnih belih kuća i brda prekrivenih borovim šumama na obodu grada. Plavetnilo Egejskog mora je svuda oko vas i krije najbolje plaže Tasosa za leto 2020 i to u neposrednoj blizini grada, a poznate su kao izuzetno čiste, uređene i sa dobrim prilazima. Posetite i proverite.

Limenarija se nalazi na jugozapadu ostrva i drugi je najnaseljeniji grad na ostrvu, posle Limenasa. To je mirno mesto u kom ćete veoma lako izbeći gužve u centru i na plažama, čak i ako putujete u samom špicu sezone. Izdvaja se gradska peščana plaža duga čak 2km na kojoj zaista svako pronađe svoje idealno mesto za uživanje. Limenarija nudi kafiće, lokalne taverne, markete, šetalište i generalno sve sadržaje koji vam mogu zatrebati, a za neki duži noćni provod i življe mesto puno mladih tu je Potos koji je udaljen samo 5km od Limenarije.

Potos definitivno nosi titulu najvažnijeg turističkog mesta Tasosa. Duga i peščana plaža sa toplim i mirnim morem i dosta plićaka je svakako razlog zašto baš Potos bude izbor za mnoge porodice s decom, dok veoma razbijen i interesantan noćni život privlači sve veći broj mladih. Najatraktivnije mesto sa peščanom plažom, simpatičnim primorskim uličicama koje vrve od šarenih suvenira, šetalište puno taverni koje mame mediteranskim mirisima i zvucima grčke muzike svakako najbolje opisuju atmosferu ovog turističkog mesta. Brojni su atributi kojima se mogu opisati lepote ovog zelenog mesta na samom jugu Tasosa, ali neka vam leto 2020 bude glavna asocijacija na Tasos, Potos, odmor, more i opuštajuće dane sa najdražima.

Mapa

Trenutno najbolja ponuda za

LETO NA TASOSU