Stavros

10+ Dana, 5 - 7 Dana, 7- 10 Dana
TYPOLOGIES
DIFFICULTY

MIN. AGE

Stavros

Stavros je veoma poznato letovalište u Grčkoj, smešteno u zalivu Strimonikos, 80 kilometara istočno od Soluna, a na 6 kilometara udaljenosti od novog autoputa (Solun - Kavala). Nalazi se naobali Egejskog mora, nedaleko od Asprovalte i Nea Vrasne. Osnovna delatnost lokalnog stanovništa je turizam i trgovina. Tradicionalno grčko primorsko mesto sa blagom klimom, kristalno čistim morem i dugim peščanim plažama, zadovoljiće prohteve i najzahtevnijih posetilaca. Idealno je mesto za letovanje porodica sa decom i za one koji žele da provedu opušten i ležeran odmor. Ovde ćete lako zaboraviti na obaveze, gradsku gužvu i buku. Ambijent je prirodan, tih, miran i izuzetno prijatan. Vreme možete provesti posećujući brojne restorane, taverne i prodavnice.

Stavros

Za one koji su u potrazi za aktivnostima i zabavom mogu je pronaći kroz bavljenje sportovima na vodi u samom mestu ili kroz razne izlete, obilaske i upoznavanje ove interesantne regije. Za odličan šoping nezaobilazan je Solun, neizostavna prilika je i krstarenje oko Svete Gore, slikoviti grad Kavala se nalazi na samo sat vremena vožnje, tu su i akvapark, Olimpijada, nešto udaljeniji Meteori i još mnogo toga. Ukoliko jednostavno želite da uživate u talasima Stavrosa, kvalitetnom apartmanskom smeštaju koji se nudi po atraktivnim last minute cenama, prirodnim lepotama samog letovališta verujemo da ćete svoje dane usmeriti na dve istaknute plaže Stavrosa: gradsku dugu i peščanu koja se nalazi severno od centra mesta i kojoj prevashodno gravitiraju putnici koji su smešteni u novom delu Stavrosa ili čuvenu Platani plažu (južno od centra) koja je izrazito popularna među porodicama sa decom zbog jako visokih platana koji se nadvijaju nad plažom, štite od vreline i sunca i stvaraju idealan opuštajući ambijent.

Stavros posebno zavređuje pažnju zbog podatka da se nalazi na ukrštanju morskih, rečnih i planinskih struja koje stvaraju ružu vetrova, te je ovo popularno letovalište proglašeno vazdušnom banjom - mestom idealnim za sve osobe sa bronhijalnim tegobama.

Mapa

Trenutno najbolja ponuda za

LETO U STAVROSU