Polihrono

10+ Dana, 5 - 7 Dana, 7- 10 Dana
TYPOLOGIES
DIFFICULTY

MIN. AGE

Polihrono

Polihrono se nalazi na poluostrvu Kasandra na Halkidikiju. Od Soluna je udaljeno oko 90 kilometara jugoistočno i smešteno je u kristalno čistom zalivu Toroneos, okruženo bogatom vegetacijom. Poseduje dugu peščanu plažu sa postepenim ulaskom u more, što je veoma pogodno za decu. Puno sunca i prirodnih lepota, dobra snabdevenost, srdačnost i gostoljubivost domaćina, garancija su za dobar odmor, prijatno druženje i zdravu rekreaciju u rajskoj prirodi. Polihrono je mirnije mesto i važi za jedno od najčistijih u Grčkoj, uključujući i čistoću mora. U mestu postoje ambulanta, apoteka, pošta, hoteli, pekara, picerija…

Naseobina na ovom području je poznata još od perioda 7. veka, koja se zvala Neapoli, međutim današnji Polihrono je nastao u 11. veku, kao malo ribarsko naselje, a je danas poznata turistička destinacija, sa oko 1000 lokalnih stanovnika, dok broj turista u toku jedne letnje sezone bude i oko 10.000.

Polihrono

Put do Polihrona je veoma lak i neumarajući, autoputem E75. Dolaskom u Polihrono, u čijoj neposrednoj blizini se nalaze i druga dva poznata letovališta Pefkohori i Hanioti, naići ćete na pravo uživanje na šetalištu uz obalu tirkiznog mora, u brojnim tavernama, kafićima, umirujućem mirisu mora, zelenila i cveća. Polihrono je i dobilo naziv, koje u bukvalnom prevodu znači „dugovečan“. U Polihronu ćete pronaći i dobro opremlje markete u kojima ćete naći sve potrebne namirnice za vaše studije i apartmane. Smeštajni kapaciteti u Polihornu su odličnog kvaliteta i na dobrim lokacijama i prevashodno ih u ponudi agencije Hedonic travel možete pronaći po veoma povoljnim last minute cenama. U mestu postoji i malo igralište za decu sa ljuljaškama, klackalicama, toboganima, idealno mesto za mirno porodično popodne.

Za one koji žele aktivniji odmor postoji veliki izbor izleta u regiji Polihrona i Halkidikija. Među najpopularnijim izdvaja se krstarenje zalivom Toroneos, istraživanje prelepih zaliva Sitonije, poseta Solunu, ronjenje i još mnogo toga.

Mapa

Trenutno najbolja ponuda za

LETO U POLIHRONU