Nei Pori

10+ Dana, 5 - 7 Dana, 7- 10 Dana
TYPOLOGIES
DIFFICULTY

MIN. AGE

Nei Pori

Nei Pori je svakako jedno od najpopularnijih letovališta u Grčkoj, smešten ispod planine Olimp. Od granice sa Severnom Makedonijom je udaljen oko 160 kilometara, a od Katerinija oko 40 kilometara. Na par kilometara severno od Nei Porija nalazi se poznato letovalište Platamon, a na jugu, severna delta reke Pinios. Karakteristike ovog letovališta su jako široka i dugačka peščana plaža, kristalno čisto more, parkovi i igrališta za decu, mnogobrojni kafići, poslastičarnice, kao i prostrani trgovi. Plaža u Nei Poriju je sačinjena od najfinijeg, sitnog, zlatno žutog peska, a isti takav je i u vodi, kroz koju se postepeno i polako dolazi do dubine, a more je ovde poznato po čistoći i prozirnosti. Sve ovo čini Nei Pori idealnim mestom za porodično letovanje

Nei Pori

Nei Pori je osnovan 1976. godine i građen je po urbanističkim planovima, pa su zato ulice široke sa prostranim trgovima, a stanovništvo se uglavnom bavi turizmom. Mesto se konstantno gradi i razvija, te ćete u Nei Poriju pronaći veliki broj modernih i prostranih kapaciteta novijeg datuma, prevashodno studije i apartmane u privatnim grčkim vilama. Pored dobre lokacije blizu plaže, ponudu apartmanskog smeštaja Nei Porija ističu i veliki first minute popusti, kao i veoma povoljne last minute ponude. Do Nei Porija se veoma jednostavno stiže, autoputem E75. Solun se nalazi na nepuna 2 sata vožnje, te je svakako interesantna destinacija u okruženju za jedan kvalitetan i uzbudljiv izlet. Tik uz Nei Pori nalazi se i simpatično mesto Platamon iznad kog ponosno dominira tvrđava, venecijanski dvorac iz XII veka odakle se pruža neverovatan pogled na Olimpsku rivijeru i okolna mesta. Srce ove regije je dolina reke Temvi i nalazi se na 25km od Nei Porija. Ne propustite obilazak čuvenih Afroditinih izvora kod manastira Agia Paraskevi koji se nalazi u steni klisure.

Nei Pori je moderno i popularno turističko letovalište sa infrastrukturom potpuno podređenoj turističkim zahtevima. U mestu postoje crkva, osnovna škola, kulturni centar, dva fudbalska igrališta, ambulanta, veliki broj restorana, lokalnih taverni, kioska brze hrane i girosa, dosta odlično opremljenih marketa, dugačko šetalište, a posebno je popularan veliki luna park koji srdačno dočekuje sve posetioce Nei Porija tokom cele letnje sezone i u kom će najmlađi, ali i nešto stariji pronaći vrhunsku zabavu.

Mapa

Trenutno najbolja ponuda za

LETO U NEI PORIJU