Kalitea

10+ Dana, 5 - 7 Dana, 7- 10 Dana
TYPOLOGIES
DIFFICULTY

MIN. AGE

Kalitea

Kalitea se nalazi na prvom prstu Halkidikija, Kasandri, a od Soluna je udaljena oko 90 kilometara. Sam gradić leži iznad plaže i nudi spektakularan pogled na zaliv Toroneos i susednu Sitoniju, a može se pohvaliti i najlepšom gradskom plažom u okruženju, sa sitnim belim peskom i tirkiznim, čistim, toplim morem. Upravo zbog svoje lokacije, uzvišena nad lepotama zaliva između Kasandre i Sitonije, je i dobila ovaj naziv, koji u bukvalnom prevozu znači „lep pogled“. Centar Kalitee je velika pešačka zona sa mnogobrojnim kafićima, tavernama, buticima, poslastičarnicama, a na obodu gradića smeštene su nadaleko poznate diskoteke koje garantuju bogat noćni život.

Kalitea

Kalitea je mesto koje je jedno od urbanijih na Halkidikiju. Glavni ukras mesta Kalitea je ostatak hrama posvećenog bogu Zevsu Amonu, izgrađen u periodu IV veka pre nove ere, zatim svetilišta, crkva Svetog Panteleimona i brojne druge istorijske znamenitosti. Kao i mnoge gradove i letovališta ove regije, osnovali su je doseljenici iz Male Azije, međutim današnji status i ime nama poznato Kalitea je dobila tek 1946. godine.

Kao što je već pomenuto, ključna lepota ovog letovališta je predivna i duga peščana plaža do koje se iz centra grada može spustiti stepeničnim prilazima. Pored uživanja u prirodnim lepotama sitnog belog peska i čiste vode potpunu relaksaciju ćete pronaći i u brojnim kafićima i tavernama na plaži koje obezbeđuju ležaljke i suncobrane. Upravo zbog ove plaže Kalitea je, nekoliko godina unazad, postala naročito popularna i za porodice sa decom, jer je ulazak u vodu dug, a voda mirna.

Za sve one koji su u potrazi za aktivnostima i dnevnom zabavom u Kalitei postoji veliki izbor sportova na vodi, a za noć tu su brojne diskoteke poznate u čitavoj regiji koje u letnjim mesecima najviše okupiraju poznati solunski DJ-evi. Iz tog razloga Kalitea vrvi i od omladine željne nezaboravnog provoda.

Mapa

Trenutno najbolja ponuda za

LETO U KALITEI