Hanioti

10+ Dana, 5 - 7 Dana, 7- 10 Dana
TYPOLOGIES
DIFFICULTY

MIN. AGE

Hanioti

Hanioti je poznato grčko letovalište smešteno na unutrašnjoj, istočnoj strani poluostrva Kasandra. Nalazi se oko 100 kilometara jugoistočno od Soluna i predstavlja jedno od najlepših turističkih mesta prvog prsta Halkidikija. Regija u kojoj se nalazi Hanioti, kao i obližnja poznata letovališta Pefkohori i Polihrono pripadaju zalivu Toroneos, poznatom po čistoj vodi tirkizne boje.

Hanioti

Hanioti karakteriše predivna peščana plaža, oivičena parkom punim zelenila, koji će Vam pružiti prijatnu hladovinu u vrelim letnjim danima, a u večernjim satima nezaboravne romantične šetnje. Sa plaže se pruža predivan pogled na poluostrvo Sitoniju i planinu Atos na Svetoj Gori. Klima je izuzetno prijatna zahvaljujući veoma povoljnom geografskom položaju i kombinaciji velikih površina borove šume i kristalno bistrog mora. U centru mesta se nalazi veliki trg koji je centar zbivanja, od koga se šire male ulice sa mnoštvom prodavnica, taverni, restorana, picerija, barova i ostalih objekata za zabavu koji obećavaju dobar provod za sve generacije i sve uzraste. Idealan je kako za porodice koje preko dana žele relaksirajući odlazak na plažu, tako i za omladinu željnu noćnog provoda.

Odličnu uslugu ćete pronaći u velikom broju kvalitetnih vila sa studijima i apartmanima, lociranih u blizini plaže i centra mesta.Hanioti je godinama unazad izbor mnogih putnika iz Srbije i zemalja regiona. Pored uživanja u samom letovalištu i gradskoj plaži, zabavu možete pronaći i u neposrednoj blizini Haniotija. Jedna od najpopularnijih plaža istočne obale Kasandre se nalazi upravo u okolini Haniotija, a to je Xenia plaža, poznata i pod nazivima zlatna plaža ili Chrousso beach. U letnjim mesecima najviše je okupirana posetiocima Haniotija i Pefkohorija, međutim zbog svoje popularnosti i prirodnih lepota često ćete naići na turiste gotovo iz svih letovališta Halkidikija. Plaža je takođe poznata i kao početno mesto krstarenja ovim interesantnim zalivom. Do Haniotija možete veoma lako pristići kako autobuskim tako i sopstvenim prevozom. Svi oni koji pođu na put autobusom, ne moraju da brinu za prevoz na Kasandri, jer ukoliko imate želju da obilazite regiju, moćićete to učiniti iznajmljenim automobilom ili biciklom, a zatim, ukoliko želite, posetiti i Solun, Meteore, Svetu Goru i još mnogo toga.

Mapa

Trenutno najbolja ponuda za

LETO U HANIOTIJU